Finner du ikke en sofa som passer din uteplass? Snekre din egen med skreddersydde puter fra Dine Puter

Loungesofa laget med skreddersydde puter
Foto: Kathrine Klokset. Pute og trekk med Cerdalon Plains Blanco.

Om hagen og plassen

Foto: Kathrine Klokset, tekst: Kathrine Klokset og Dine Puter

Dette er et samarbeid mellom Dine Puter og Kathrine Klokset

Kathrine har en lang terrasse som følger huset og ønsket derfor å lage en måltilpasset loungesofa for å skape en lun og fin atmosfære utendørs.

Uteplassen før sofaen
På terrassen har vi satt opp en levegg med hylle hvor loungesofaen skal plasseres. For å få inn litt grønt mot alt treverk plantet vi bukser ved siden av leveggen.

Les om hvordan hun gjorde det og få gode tips og ideer!

Materialliste

  • 4 stk 3"8" (73x198mm) kontruksjonsvirke lengde 320 cm, bredde- ca. 80 cm
  • 4 Lektere 70 cm lange
  • 4 Hairpin ben - 15 cm høye
  • Pyntelist - laget av lekter i dimensjon 23x48 mm

Puter

Til denne sofaen er det laget totalt 3 puter:

  • 1 sittepute med bredde 200 cm, dybde 80 cm og tykkelse 12 cm.
  • 1 sittepute med bredde 90 cm, dybde 80 cm og tykkelse 12 cm.
  • 1 skråvinklet ryggpute med bredde 200 cm, høyde 40 cm og tykkelse nederst 20 cm og 10 cm. topp.
Stoff og farge er Cerdalon Plains Blanco

Hvordan lage utesofaen

Utesofaen er 3,20 meter lang og veldig enkel å montere sammen. Den er laget av 3’’8’’ konstruksjonsvirke. Skru lekter inn i konstruksjonsvirke på hver ende og på midten under sofaen for å stive av. På denne sofaen er lekterene satt på 6 cm inn på bjelkene. Pynteskanten er så satt helt inntil lektene.

Bunnen av loungesofaen
Vi brukte 4 planker/lekter for å få 80 cm bredde på sofaen og hairpin til sofaben

Vi valgte sofaben i hairpin design for å skape et moderne og mer stilrent uttrykk. Disse ble skrudd fast ved siden av lekten under sofaen. Høyde på sofaben er 15 cm og tykkelsen på kontruksjonsvirke er 7.3 cm så da er sittehøyden før putene er ca. 22.3 cm.

Montering av Hairpin bena
Husk at når du tenker på høyde til sofa ta hensyn til ben, sofaen og putene.

Vi ønsket å ha en lav lounge sofa og tok utgangspunktet i vår egen sofa inne i stuen. Bena er 15 cm høye og sitteputen gjør at du får en perfekt sittehøyde når denne er på.

Prøv litt ulike sittehøyder for finne den som passer deg. Tykkelse på putene, sittestil og dybde på møbelet spiller inn, et dypere møbel har ofte en lavere sittehøyde. Det vanligst er mellom 28 - 41 cm før pute. Til sammenligning er sittehøyde på spisestoler gjerne fra 44-52 cm.

Pyntelist montert
Sett på en pyntekant rundt sofaen for en finere finish.
Beising av sofaen
Sofaen er beiset i fargen: Seljenes Baron Extra.

Valg av puter

Kathrine valgte skråvinklet ryggpute mot leveggen og to løse sitteputer. En der hvor leveggen står og en der hvor buskene er plantet. Ved å dele opp sitteputen slik får vi mulighet til å bruke den ytterste delen av sofaen til dekorasjon eller servering. Sofaputene er bestilt på mål. Dine puter skreddersyr alle puter etter dine ønsker og behov. På denne sofaen er det brukt 12 cm tykkelse på sitteputene og skråvinklet ryggpute for god sittekomfort.

Til denne sofaen er det laget totalt 3 puter:

  • 1 sittepute med bredde 200 cm, dybde 80 cm og tykkelse 12 cm.
  • 1 sittepute med bredde 90 cm, dybde 80 cm og tykkelse 12 cm.(det er denne puten som kan fjernes for å lage avlastningsbord)
  • 1 skråvinklet ryggpute med bredde 200 cm, høyde 40 cm og tykkelse nederst 20 cm og 10 cm. topp.
Stoff og farge er Cerdalon Plains Blanco

For hardt underlag som her så anbefaler Dine Puter minimum 10 cm tykkelse på sitteputene. På denne sofaen har man valgt skråvinklet ryggpute, denne er fastere enn tradisjonelle ryggpute men man bør fremdeles ha god tykkelse. Se vår tips side for hjelp til å velge riktige mål for DIN sofa.

Ferdig sofa med alle puter lagt ut
Ferdig sofa med alle puter lagt på.
Sofa med servering
Skråvinklet ryggpute er et godt alternativ hvis man har en rett vegg som her. På dette bildet er ytterste sittepute fjernet for å ha servering.

Sommer i Norge kan by på forskjellig vær, så behovet for værbestandige puter som tåler regndråper og som ikke falmer i solen var ønskelig. Kathrine valgte Cerdalon Plains stoff og farge Blanco.

Ferdige utesofaen

Sofa med avlastningsbord
Ferdig sofa med den ene sitteputen tatt vekk, plassen kan brukes som et avlastningsbord.
Detaljer mot veggen
Legg merke til plassen inn mot veggen med lys og plante, putene trenger ikke dekke hele sofaen.

Vår loungesofa tar kort tid å lage og passer inn i de fleste hjem. Vi har skapt vår drømmeplass og er så fornøyd med valget av uteputer. Dine puter er flinke å veilede når det kommer til materiale, tykkelse og utførelse på uteputer. Vi kan anbefale de på det sterkeste!

Kathrine sitt interiørtips: Skap et uteområde som passer til den interiørstilen du har inne. Når sommeren kommer og verandadøren åpnes, føles det ut som at du forlenger stuen. Sett frem grønne planter i store krukker for å skape en følelse av en deilig grønn oase. Velg gjerne 1 hovedfarge som går igjen på flere elementer for å skape en rød tråd. Sett stilen med bord og loungestoler, et lunt gulvteppe som tåler regn, pynteputer, lykter, lampe, bordpynt og gass peis til kveldskosen. Når kaldere dager kommer og kveldene blir mørkere, kan du gjerne bytte ut pynteputene til sesongens farger og ta frem et deilig ullpledd for å forlenge utesesongen.

Se mer her Kathrine Klokset / huset_i_vest