Vi bruker Texsilk og Cerdalon. Høykvalitets stoffer produsert i Europa

Fabrikken har produsert i over 180 år

Om putene

Ryggpute

Til ryggputene brukes en blanding av polyester fiber og skum biter. Fiberne trekker seg godt sammen ved bruk slik at de oppleves ganske myke. Likevel gir blandingen med skumbitene at den tåler mer motstand. En miks øker levetiden og gjør den mer resistent mot fukt over tid. Tenk etter vinkel og vekt puten blir utsatt for når du velger tykkelse. En ytterpose sys rundt for å holde blandingen sammen. Alt er 100% resirkulerbart. Merk at ryggputene er mer sårbare for fukt og at de ved eksponering over tid kan trekke seg noe sammen. Øk levetiden ved å oppbevare putene tørt når de ikke er i bruk. Det er også fordel og impregnere putene.

Sittepute

Kjernen av sitteputen er produsert av skum. Skummet er av fast konsistens og leveres med en tetthet på 25. Noe som ofte brukes av møbelindustrien i Europa. . Det betyr at skummet har mindre luft og oppleves som fastere og har gjerne lengre levetid (brukes ofte i inne møbler). 2 cm over og 2 cm under (totalt 4 cm) ligger en matte med pp (en type kunstig bomull) framstilt av polyester for å gi en mykere opplevelse. Du kan selv velge mellom 8, 10, 12 og 15 cm tykkelse. Den samlede puten pakkes sammen og en ytterpose blir sydd rundt å holde det hele sammen. Alt er 100% resirkulerbart.

Velg mellom 5 tykkelser

Velg mellom 6 tykkelser for å få den tykkelsen som passer deg! På generelt basis så holder tykkere puter lenger enn tynne. NB vi har desverre ikke bilder for 4 og 6 cm tykkelse.

Bestill dine puter nå!

Stoffene vil tilbyr

texsilk logo

Texsilk (Olifin) er meget resistent mot UV stråler og er UV sertifisert 7-8 på en skala til 8. Stoffet er 100% resirkulerbart.

For å sertifiseres utsettes stoffet for ulike temperaturer og testing av solresistens (falming). På en skala fra 1-8, hvor 8 er høyest, graderes flere av disse stoffene 7-8, hvilket er toppklasse for denne typen materiale.

Texsilk er er et syntetisk stoff av høy kvalitet. Stoffet er motstandsdyktighet mot fuktighet og smuss samtidig som det tørker fort. Det er også slitesterkt og vannavisende. Dette gjør at det stoffet lett å holde rent. Likevel kan det være lurt å impregnere stoffet en gang i sesongen.

Texsilk er sensitiv for høye temperatur. Vær derfor forsiktig med levende lys i nærheten av materialet. Stoffet kan vaskes på opptil 40 grader. Merk at du ved vasking på høyere temperatur risikerer at trekkene kan krympe.

Alle trekkene leveres med glidelås.

NB: For å øke levetiden anbefaler vi at du impregnerer stoffet minst en gang pr sesong.

Les mer om Texsilk hos produsentens side, vi bruker Texsilk 190

Trykk på stoffprøvene for ytterligere informasjon og større bilde

Cerdalon logo

Dralon stoff 100% akryl, er meget resistent mot UV stråler og er UV sertifisert 6 på en skala til 8. Stoffet er 100% resirkulerbart.

Dralon er et lisensiert produkt som produseres av noen få kvalitetsprodusenter. Vår kommer fra Spania, Cerdalon. Selskapet har over 20 års fartstid.

Akrylfibre kommer fra akrylonitril - en petrokjemisk - først laget i Tyskland tidlig på 1800-tallet. Tekstilindustrien definerer akryl som en fiber dannet fra akrylnitril til en langkjedet kunstig polymer. Når det er vevd sammen for å lage stoff, produserer akrylfibre et materiale med egenskaper som ligner ull - smidig og myk til berøring Det er et mykere soff sammenlignet med Olifin.

Dralon er et slitesterkt pustende stoff som er sterkt vannavisende og værbestandig. Stoffet er meget motstandsdyktig mot falming og holder passformen godt. Stoffet er lett å rengjøre kan vaskes på opptil 40 grader. Merk at du ved vasking på høyere temperatur risikerer at trekkene kan krympe. Stoffet kan også strykes men kun med maks temperatur opptil 150 grader.

Alle trekkene leveres med glidelås.

NB: For å øke levetiden anbefaler vi at du impregnerer stoffet minst en gang pr sesong.

Les mer om Dralon hos Dralon sin side, vi bruker Cerdalon som produsent.

Trykk på stoffprøvene for ytterligere informasjon og større bilde